Lacrosse > Mužský lakros > 2017 European Box Lacrosse Championships (1)

2017 European Box Lacrosse Championships (1)

9.7.2017

EBLCEBLC
EBLC
EBLCEBLC
EBLC
EBLCEBLC
EBLC

Od soboty 8. července 2017 hostí Finsko boxlakrosové mistrovství Evropy. Do přímořského Turku se sjely reprezentační výběry čtrnácti evropských zemí. V tomto rychle se rozvíjejícím sportovním odvětví se v Evropě mezi favority šampionátu řadí zejména Anglie, Izrael, domácí Finsko a také česká reprezentace. S touhou dokázat, že nejlepší evropský boxlakros se hraje v Česku se naši reprezentanti zapojili do bojů v základní skupině. Rozlosování turnaje nadělilo Čechům do skupiny ...velmi těžké soupeře, když se hned v prvních dvou utkání střetnou s Finskem a Anglií. Čtvrtým týmem skupiny je Německo. Druhá skupina tak silné obsazení nemá a jejím jednoznačným favoritem je Izrael. Proto je třeba vybojovat co nejlepší pozici do vyřazovacích bojů.


Celý šampionát probíhá ve dvou moderních hokejových halách v Turku. Většina utkání se hraje v Gatorade Areně, což je jinak domovský stánek hokejového TPS. V tomto nádherném prostředí začali reprezentanti Česka svou misi utkáním proti domácímu týmu.

Velmi těžký soupeř donutil naše reprezentanty bojovat s maximálním nasazením po celých šedesát minut utkání. Zkraje utkání, hnáni domácím publikem, měli mírnou převahu Finové a zaměstnali českou obranu. Jakub Mareš v české brance však čaroval a nenechal vyniknout hvězdné finské útočníky. Aaltonen, Jokela a Raittila jsou hráči s kanadskými zkušenostmi a jsou největší zbraní domácích na šampionátu. Čechům se ale podařilo převzít iniciativu v páté minutě utkání a stav otočit. Soupeř však v zápětí srovnal. V této fázi zápasu již byla znát česká převaha, chyběl ale větší klid a štěstí v zakončení. Nebylo překvapením, když po dvojnásobném využití dlouhé přesilovky se Češi Finům bodově vzdálili. V půli zápasu pak bylo skóre 3-5. Soupeř však nerezignoval a bojoval dál, podpořen publikem i vynikajícím výkonem brankaře Lauri Uusitala. Až v závěrečné periodě se podařilo několika brankami soupeři odskočit a připsat si první, důležité body do tabulky ME. Ze statistik je zřetelné, že jsme kádr z Finska výrazně přestříleli, na finského brankaře šlo 84 střel oproti 57 soupeře. Celkové skóre bylo 8-14.

Pokud zefektivníme koncovku v dalším utkání s Anglií, která je největší favorit naší skupiny, máme velké šance na získání cenných bodů.

Finsko vs. Česká republika 8:14 (1:1, 2:4, 2:3, 3:6)
Branky a asistence ČR: Košťál 4/3, Pešek 3/4,Skála 2/2, Loskot 2/2, Poupě 0/4, Procházka 2/1, Došlý 0/3, Munk 1/1

Nábor

www.lacrosse.cz/nabor1

Právě se hraje

 

Anketa

Jaký formát má mít mužská soutěž sixes?
Celkem hlasů 223